Regels
The Eagle Trail Ranch
Regels zijn nooit leuk om te geven maar ze zijn nou eenmaal nodig, hieronder hebben wij onze regels weergegeven.
De paardrijregels van The Eagle Trail Ranch:

Het rijden in de Tsjechische bossen is anders dan het rijden in een bak op de manege, het vereist een hoger niveau.
Als de begeleiding van The Eagle Trail Ranch van mening is dat je dit niveau niet beheerst word je van het paard gehaald en kan je niet deelnemen aan de rit.
Dit voor je eigen veiligheid en die van anderen.

Er wordt recreatief western gereden, dit houdt in dat we een western zadel en hoofstel gebruiken en dat er met losse teugel wordt gereden. 
De paden zijn soms steil of met veel boomstronken, geef je paard de ruimte om zelf zijn weg te zoeken.

Bij het rijden in een groep geeft de voorste ruiter (begeleiding) het tempo aan.
We rijden over het algemeen achter elkaar, mocht het pad het toelaten, dan kan je naast elkaar rijden.
Er mag onder geen geval voorbij de begeleiding gereden worden.

Bij het opzadelen staan er veel paarden bij elkaar, hou hier rekening mee.
Zet je paard "vast" met een goede knoop waardoor het paard zich niet vast kan trekken. Paarden die gaan hangen mogen niet vast staan, dit betekent dat je niet zomaar weg kan lopen, en nog beter op je paard moet letten.

Voor en na het rijden moeten de hoeven worden gecontroleerd op steentjes.

Aangezien de paarden in een kudde vrij leven in de wei is het verboden om zonder begeleiding van The Eagle Trail Ranch de wei te betreden.

Mobiele telefoons dienen uit (dus niet op stil of trillen) te zijn, dit om zoveel mogelijk te genieten van alles wat we zien.

Er wordt niet gegeten en gedronken op het paard, dit doen we tijdens de rustpauzes.
Eigen risico:

Paardrijden gebeurt op eigen risico, zoals al eerder aangeven is het landschap hier uitdagender dan in Nederland. Bij het in acht nemen van de regels en een goede rijvaardigheid is het volkomen veilig om hier te rijden. We moeten er echter altijd rekening mee houden dat we met levende dieren op pad gaan en dat dit risico met zich meebrengt. Het is aan de ruiter zelf om in te schatten of hij of zij die risico kan en wil nemen.
Waarneer iedereen de regels naleeft kunnen wij u een onvergetelijke vakantie bezorgen!
Dragen van een cap:

Het dragen van een cap is in principe verplicht, boven de 18 jaar mag er op eigen risico besloten worden de cap af te laten. Let wel op, je bent voor de Nederlandse ziektekostenverzekering niet verzekerd zonder cap.
Beschrijving van de ritten:

De ritten zullen erg afwisselend zijn, net als het landschap van het Tsjechische Adelaarsgebergte.
Het ene moment ga je door het bos, steil omhoog of naar beneden, door een dorpje en daarna kan je zomaar een tijd over de uitgestrekte vlaktes rijden.
We proberen zoveel mogenlijk van het mooie landschap te laten zien en passen de ritten aan het niveau van de ruiters aan.
Verdeling paarden:

Aan de hand van rijervaring, leeftijd, gewicht en lengte zal je door de begeleiding van The Eagle Trail Ranch een paard toegewezen krijgen. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met persoonlijke wensen, maar helaas kan er niet altijd aan worden voldaan. We proberen een zo’n goed mogelijke verdeling te maken zodat iedereen een leuke en veilige rit heeft.

Verder geldt er een maximaal gewicht van 90 kilo voor paardrijders.